CSG erhåller tilldelningsbeslut avseende bevaknings- och säkerhetstjänster till Stockholmsmässan med ett ordervärde om ca 52 MSEK - Commuter Security Group

CSG erhåller tilldelningsbeslut avseende bevaknings- och säkerhetstjänster till Stockholmsmässan med ett ordervärde om ca 52 MSEK

10 jun 2023

Commuter Security Group AB (“CSG”), ett helägt dotterbolag till Transfer Group AB (publ) (“Transfer”), har framgångsrikt vunnit en upphandling av bevaknings- och säkerhetstjänster till Stockholmsmässan. Det beräknade värdet på avtalet uppgår till cirka 13 MSEK per år och sträcker sig över en tvåårsperiod, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år från och med den 1 januari 2024. Det innebär att det totala avtalsvärdet beräknas uppgå till cirka 52 MSEK under en fyraårsperiod, med en takvolym på 70 MSEK.

Upphandlingen grundades på både pris och kvalitetspoäng, vilket resulterade i att CSG tilldelades kontraktet. Stockholmsmässan, som är Sveriges största mäss- och kongressanläggning och genomför över 70 mässor per år, kommer att dra nytta av CSG:s dygnet-runt-tjänster, inklusive stationär bevakning, ordningsvakter, väktare och värdar under evenemangen.

För CSG är detta en strategiskt viktig affär som kommer att möjliggöra en betydande resurs- och personalpool inom företaget. Detta kommer inte bara att gynna andra uppdrag i Stockholm, utan också säkerställa beredskapen för alla kunder. Dessutom är det ett spännande uppdrag för CSG:s bevakningspersonal, vilket ökar trivseln och arbetsmotivationen inom företaget.

– Jag är stolt över att vi har lyckats vinna denna upphandling, det skapar möjligheter till ökade synergier och effektiviseringar inom koncernen, i synnerhet med Sensec där vi sedan lång tid tillbaka erbjudit lösningar för säker inpassering vid olika evenemang. Genom att kombinera våra resurser och expertis strävar vi efter att ytterligare öka lönsamheten och kvaliteten i våra tjänster, säger Pernilla Jennesäter, VD för Transfer.

– Vi är otroligt glada över att CSG fortsätter att expandera och denna gång inom ett helt nytt affärsområde, nämligen mässor. Genom att vinna detta avtal stärker vi inte bara vår närvaro på marknaden utan genererar också en ännu säkrare beredskap för våra befintliga kunder. Detta visar på vår förmåga att leverera högkvalitativa och pålitliga säkerhetstjänster, samtidigt som vi diversifierar vårt erbjudande. Vi ser fram emot att fortsätta växa och skapa värde för våra kunder inom detta spännande nya område, säger Jens Klevengård, försäljningsdirektör på Transfer.

Tilldelningsbeslutet omfattas även av en avtalsspärr till och med 19 juni 2023. Avtalet kommer att tecknas först efter detta datum såvida inget hinder har uppkommit.

Ett spännande och utmanande yrke

Jobba med oss!

Arbetet inom säkerhetsbranschen är både spännande och utmanande samtidigt som det kan vara krävande. Detta tillsammans med rätt utbildningar och förutsättningar ger dig möjlighet att utvecklas både som individ och som yrkesperson hos oss.  Som anställd på CSG kommer du att få det stöd du behöver för att klara av dina arbetsuppgifter genom kunniga och engagerade chefer och kollegor.

Läs mer om att jobba med oss