Rådigt ingripande av vår kollega Jozef

09 jul 2021

Idag vill vi uppmärksamma vår kollega Jozef Abdel Keddous lite extra efter hans hjälteinsats i förra veckan då han räddade livet på en suicidal kvinna som hoppat ner i strömmen nedanför Slottet.

Han beskriver själv utifrån händelsen att han och en vän hade varit ute och ätit när de på tillbaka vägen hörde skrik i vattnet utanför slottet och såg människor kasta ner de livbojar som fanns att tillgå. Han var den enda som agerade genom att hoppa i vattnet själv och simma ut till kvinnan.

”Jag tänkte nog inte så mycket först utan mer agerade. En annan person fick mig för en sekund att tveka, men jag hoppade i ändå. Nu i efterhand är jag stolt att jag gjorde det och att kvinnan är i liv”.

Han beskriver att han inte visste förens han fick kontakt med kvinnan i vattnet att hon medvetet hoppat i, då hon uttryckt på sitt modersmål att han skulle lämna henne där då hon inte ville leva mer. Tack vare hans personliga språkkunskaper kunde han lugna kvinnan och få med henne in mot land där räddningstjänsten samt ambulans stod i beredskap att hjälpa de båda. När han och kvinnan kom upp ur vattnet var de både nedkylda, men han beskriver att han inte där och då på grund av adrenalinpåslaget påverkades av detta.

Utifrån detta rådiga ingripande kommer även Jozef tilldelas ett diplom av räddningsledaren nästa vecka på torsdag den 15/7, för sitt civilkurage.